400 ml schłodzonego mleczka kokosowego (płynna część)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki blenduj przynajmniej 3 min, aby lody wyszły gładkie i puszyste.
Powstałą masę przełóż do foremek i zamrażaj kilka godzin.
Podawaj od razu po wyjęciu z zamrażarki. Smacznego!
Wskazówka: banany najlepiej zamrozić wcześniej w kawałeczkach ok. 1 cm na płaskiej tacce tak, aby kawałeczki się nie dotykały.
Lody czekoladowe z chili
Składniki :
3 zamrożone, pokrojone banany
400 ml schłodzonego mleczka kokosowego (gęsta część)
50 g startej gorzkiej czekolady
1 łyżka sproszkowanego chili
Przygotowanie:
Gęstą część mleka kokosowego blenduj ok. 3 min z bananami i chili, aż masa będzie puszysta i gładka.
Dodaj startą czekoladę i wymieszaj.
Powstałą masę włóż do zamrażarki przynajmniej na godzinę.
Lody podawaj w miseczkach od razu po wyjęciu z zamrażarki. Smacznego!
Wskazówki: banany najlepiej zamrozić wcześniej w kawałeczkach ok. 1 cm na płaskiej tacce tak, aby kawałeczki się nie dotykały. Jeśli chcesz, aby lody były jeszcze bardziej czekoladowe, oprócz czekolady możesz dodać 2 łyżki kakao.