eyJhbGciOiJSUzI1NiIsImtpZCI6IkRBQUZBMjA3MTlEODZGQURBMDIyMUNCMzA4NTc5QTZEMDBCMEI1RTdSUzI1NiIsInR5cCI6ImF0K2p3dCIsIng1dCI6IjJxLWlCeG5ZYjYyZ0loeXpDRmVhYlFDd3RlYyJ9.eyJuYmYiOjE2NTY4NTIwNDUsImV4cCI6MTY1Njg1NTY0NSwiaXNzIjoiaHR0cHM6Ly9wYXJ0bmVyLWxvZ2luLm1vanBvcy5wbCIsImF1ZCI6WyJ3d3dhcGlfZ3Jvc3playIsImh0dHBzOi8vcGFydG5lci1sb2dpbi5tb2pwb3MucGwvcmVzb3VyY2VzIl0sImNsaWVudF9pZCI6Ind3d2FwaV9ncm9zemVrX2NsaWVudCIsImp0aSI6IkE3MUVBMDM0MjkwOEY5RUJEQUY1REVENDlDMkUwMjA5IiwiaWF0IjoxNjU2ODUyMDQ1LCJzY29wZSI6WyJ3d3dfYXBpLmZ1bGxfYWNjZXNzIiwid3d3YXBpX2dyb3N6ZWsuZnVsbF9hY2Nlc3MiXX0.T3hikOYDFPo2OzeJLmZYosSIzSPi1g3D7VkeLj3D9DX_oBzYrheQKyt4c7N0_7vRvC98qV1O5J5hkTiuKj459q_2R1OIDwIkwLCOtLA_0znjrunmOq9WVIdLoQIWugzcv7vrD-rWJcTxLDT6Q62Zi8qebtZ4T10yCeneetveK1PO3oeZ8y2AYX7s7VFBmIbu8WSX106-Z7nR9K1-PzQi7KXORBcj_S5f0IARkFj50uY-BI5GO4gkZTeFE04rB1W5bktRqjggpL7572v-eyFsS7kW6Y4nYPnQBv9MzPO5SwIxBD35kJRxie81gnnpW9ZBmJOnzdvCg-W60yUdwSIRIA

Przepisy

17.04.2019

Faszerowane jajka

Jajka faszerowane łososiem.

Składniki:
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 2 łyżki sosu tatarskiego
  • 50 g wędzonego łososia
  • 1 szalotka
  • 10 zielonych oliwek
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • liście sałaty do dekoracji
Przygotowanie:
  1. Jajka obierz i przekrój na pół. Delikatnie wyjmij z nich żółtka i posiekaj je.
  2. Łososia oraz szalotkę drobno posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki.
  3. Posiekane żółtka połącz z sosem tatarskim, łososiem, szalotką, szczypiorkiem i koperkiem.
    Dopraw solą i pieprzem.
  4. Powstałą masą wypełnij połówki białek. Udekoruj oliwkami i szczypiorkiem.
  5. Podawaj na liściach sałaty.

Smacznego!

Jajka faszerowane tuńczykiem.

Składniki:
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 180 g tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • rzodkiewki do dekoracji
  • liście sałaty do dekoracji
Przygotowanie:
  1. Jajka obierz i przekrój na pół. Delikatnie wyjmij z nich żółtka i posiekaj je.
  2. Tuńczyka dokładnie rozdrobnij i połącz z żółtkami, majonezem, chrzanem i posiekaną natką
    pietruszki.Dopraw solą i pieprzem.
  3. Powstałą masą wypełnij połówki białek. Udekoruj pokrojoną rzodkiewką.
  4. Podawaj na liściach sałaty.

Smacznego!

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą.

Składniki:
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 40 g sera feta
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 suszone pomidory
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • liście sałaty do dekoracji
Przygotowanie:
  1. Jajka obierz i przekrój na pół. Delikatnie wyjmij z nich żółtka i posiekaj je.
  2. Suszone pomidory pokrój na drobne kawałki.
  3. Fetę rozdrobnij i połącz z żółtkami, suszonymi pomidorami, majonezem i szczypiorkiem.
    Dopraw solą i pieprzem.
  4. Powstałą masą wypełnij połówki białek. Udekoruj szczypiorkiem.
  5. Podawaj na liściach sałaty.

Smacznego!

Zapisz się na nasz newsletter!

Wtedy na pewno nie ominą Cię najświeższe Groszkowe promocje i akcje konsumenckie.

Uzupełnienie danych oznaczonych jako opcjonalne stanowi zgodę na przetwarzanie danych przez Groszek sp. z o.o. Zgodę można wycofać w każdym czasie np. poprzez wysłanie wiadomości ze stosowną prośbą na adres e-mail iod_groszek@eurocash.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Groszek Sp. z o.o. z siedzibą w Komornikach, ul. Wiśniowa 11. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu świadczenia usługi wysyłki newslettera, oraz w celach analitycznych i statystycznych. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych, w tym o przysługujących Ci prawach, znajduje się w naszej Polityce Prywatności.