eyJhbGciOiJSUzI1NiIsImtpZCI6IkRBQUZBMjA3MTlEODZGQURBMDIyMUNCMzA4NTc5QTZEMDBCMEI1RTdSUzI1NiIsInR5cCI6ImF0K2p3dCIsIng1dCI6IjJxLWlCeG5ZYjYyZ0loeXpDRmVhYlFDd3RlYyJ9.eyJuYmYiOjE2NTY3Mzc5NDksImV4cCI6MTY1Njc0MTU0OSwiaXNzIjoiaHR0cHM6Ly9wYXJ0bmVyLWxvZ2luLm1vanBvcy5wbCIsImF1ZCI6WyJ3d3dhcGlfZ3Jvc3playIsImh0dHBzOi8vcGFydG5lci1sb2dpbi5tb2pwb3MucGwvcmVzb3VyY2VzIl0sImNsaWVudF9pZCI6Ind3d2FwaV9ncm9zemVrX2NsaWVudCIsImp0aSI6IjIwNkI5NDA0RDdBQTgwOURGREExRDlCQjA5Q0NGOUYzIiwiaWF0IjoxNjU2NzM3OTQ5LCJzY29wZSI6WyJ3d3dfYXBpLmZ1bGxfYWNjZXNzIiwid3d3YXBpX2dyb3N6ZWsuZnVsbF9hY2Nlc3MiXX0.AtgucbogD8_2uCnOAxgS5MHnLlP_ttOx9sZEb4fMNuicRswYgfqYEu7JC7IRpUwEdTiTHpx_xGygAgwnuJLAyChSlIQs_Z-_5NywM5yuJkN64ltIM9ZH6OGPDT65fDW8vKSpH1MPXiOupA9NWbKiA9Z7J7KdDe4mWSFib2ZTMwC_Vdk-qMMiCRP12yEy_aQhUVomfYpvUnHgim4SOsnZL3rHEZ8QPcBiMBfutWJfF1_CJy-jy1aetQ2HLMDBmSY1S1mn0R58YJyWtPbDcZkWhG1OSsenCR0I2NHyLbXOE18cYGVuIQ6bgK5fiUTOOHDBvuYXY1H55V3V6k-qeS21oA

Przepisy

22.06.2018

Kolorowe przekąski dla dzieci

Muchomorki z jajek i pomidora.

Składniki:
  • 2 jajka
  • 2 nieduże pomidory
  • majonez
Przygotowanie:
  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.
  2. Delikatnie odetnij górę i dół jajka.
  3. Odetnij od pomidora część, która zawiera głąb.
  4. Górę jajka posmaruj majonezem.
  5. Ułóż na nim połówkę pomidora bez głąba.
  6. Za pomocą np. słomki nanieś na pomidora kropki z majonezu.
  7. Muchomorki gotowe!

Kanapki biedronki.

Składniki (na 2 porcje):
  • 2 kromki chleba tostowego
  • 2 plasterki sera mozarella
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki drobno posiekanej rukoli
  • 4 czarne oliwki
  • majonez
  • ocet balsamiczny
  • masło
Przygotowanie:
  1. Pomidorki przekrój na pół i wytnij z nich szypułki .
  2. Mozarellę pokrój na plasterki.
  3. 2 oliwki przekrój na połówki. Pozostałe oliwki pokrój w paseczki (każdą na 6 pasków).
  4. Zrób grzanki z chleba i posmaruj je masłem.
  5. Połóż na nie żółty ser.
  6. Na toście z serem połóż mozarellę (1 plasterek), na niej posiekaną rukolę i biedronki zrobione oliwek i pomidorka.
  7. Zamocz wykałaczkę w majonezie i namaluj na oliwce oczy.
  8. Na każdym pomidorku zrób wykałaczką kilka kropek z octu
    balsamicznego.
  9. Biedronki gotowe!

Żaby z jabłek.

Składniki (na 1 porcję):
  • zielone jabłko
  • 2 żurawiny
  • 2 pianki marshmallow
  • kilka ziarenek słonecznika
  • 1 truskawka
  • 2 wykałaczki (wykałaczki możesz połamać, jeśli będą za długie)
Przygotowanie:
  1. Odkrój cienki plasterek po bokach, z dołu i góry jabłka.
  2. Połóż jabłko płaską częścią do dołu i natnij tak, jak pokazano na filmiku.
  3. W górną i dolną część nacięcia powbijaj ziarenka słonecznika.
  4. Na piankach połóż po jednej żurawinie i dociśnij, żeby się nie odkleiła.
  5. Tak przygotowane pianki nadziej dłuższym bokiem na wykałaczki i wbij na górę jabłka.
  6. Truskawkę pokrój (pionowo) w plastry. Jeden plaster włóż w otwór (pomiędzy zęby ze słoneczników).
  7. Żaba gotowa!

Smacznego!

Zapisz się na nasz newsletter!

Wtedy na pewno nie ominą Cię najświeższe Groszkowe promocje i akcje konsumenckie.

Uzupełnienie danych oznaczonych jako opcjonalne stanowi zgodę na przetwarzanie danych przez Groszek sp. z o.o. Zgodę można wycofać w każdym czasie np. poprzez wysłanie wiadomości ze stosowną prośbą na adres e-mail iod_groszek@eurocash.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Groszek Sp. z o.o. z siedzibą w Komornikach, ul. Wiśniowa 11. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu świadczenia usługi wysyłki newslettera, oraz w celach analitycznych i statystycznych. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych, w tym o przysługujących Ci prawach, znajduje się w naszej Polityce Prywatności.