eyJhbGciOiJSUzI1NiIsImtpZCI6IkRBQUZBMjA3MTlEODZGQURBMDIyMUNCMzA4NTc5QTZEMDBCMEI1RTdSUzI1NiIsInR5cCI6ImF0K2p3dCIsIng1dCI6IjJxLWlCeG5ZYjYyZ0loeXpDRmVhYlFDd3RlYyJ9.eyJuYmYiOjE2NTY4NDk0MjIsImV4cCI6MTY1Njg1MzAyMiwiaXNzIjoiaHR0cHM6Ly9wYXJ0bmVyLWxvZ2luLm1vanBvcy5wbCIsImF1ZCI6WyJ3d3dhcGlfZ3Jvc3playIsImh0dHBzOi8vcGFydG5lci1sb2dpbi5tb2pwb3MucGwvcmVzb3VyY2VzIl0sImNsaWVudF9pZCI6Ind3d2FwaV9ncm9zemVrX2NsaWVudCIsImp0aSI6IjEwOUMwQkRCQzAwRERBMTgxRkVFMkZFNUEyMDRGODA2IiwiaWF0IjoxNjU2ODQ5NDIyLCJzY29wZSI6WyJ3d3dfYXBpLmZ1bGxfYWNjZXNzIiwid3d3YXBpX2dyb3N6ZWsuZnVsbF9hY2Nlc3MiXX0.ovT0-rUey-_wl0HgctCrJks5tpNKo-IbqMoFiOI05nWiNw1mRc6yx4lHYL4uUCERKJE2VMiu_IvYCI0WqTh-juNkbP88NP0b7NOAA_aM0VFfkNxy4aB7JGV8fPmEo45vvrfVO5l3IoBQpYf9y7Ts_-F5FQ7UVlIVpSX-JBNUey691-HFW6EsoWXMA9XhWUepaDHs3ro-Ji_G_RyFbq0L2w21Tbb2RfKMgxFJLhOrvKQhtJrDuHqAZVtRqwSBvbXe5yQhtfnTQslLmHC2-5qq5kDVBc7hGDl9RD0oK4I2wehFiRg9cppdKxVWHCoPK_gCUoWVAjJAoucH0WT8Let4wA

Przepisy

05.06.2018

Sernik japoński

Składniki:
  • 3 jajka
  • 120 g białej czekolady
  • 120 g kremowego twarożku (np. jak na sernik, mielony)
  • kilka kropel oleju (do nasmarowania papieru do pieczenia)
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie:
  1. Jajka rozbij i oddziel żółtka od białek do osobnych naczyń. Białka schowaj do lodówki na ok. 30 min.
  2. Piekarnik nagrzej do temp. 170°C.
  3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
  4. Białka ubij na sztywną pianę.
  5. Do rozpuszczonej czekolady dodaj żółtka, dokładnie wymieszaj a następnie dodaj serek i znów wymieszaj.
  6. Na koniec dodawaj stopniowo po 1/3 porcji białek. Dokładnie i delikatnie wymieszaj.
  7. Masę przelej do naczynia (o średnicy 15-20 cm) wyłożonego posmarowanym olejem papierem do pieczenia. Kilka razy „postukaj” naczyniem o blat, tak aby usunąć z ciasta bąbelki powietrza.
  8. Pieczenie odbywa się w kąpieli wodnej. Na głębszą blachę wstaw naczynie żaroodporne lub tortownicę z ciastem i wlej wodę na blachę (na wysokość ok. 2 cm).
  9. Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika i piecz w 3 wysokościach temperatury: 15 min w 170°C , 15 min w 160°C i 15 min przy wyłączonym i zamkniętym piekarniku.
  10. Sernik podawaj posypany cukrem pudrem.

Smacznego!

Zapisz się na nasz newsletter!

Wtedy na pewno nie ominą Cię najświeższe Groszkowe promocje i akcje konsumenckie.

Uzupełnienie danych oznaczonych jako opcjonalne stanowi zgodę na przetwarzanie danych przez Groszek sp. z o.o. Zgodę można wycofać w każdym czasie np. poprzez wysłanie wiadomości ze stosowną prośbą na adres e-mail iod_groszek@eurocash.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Groszek Sp. z o.o. z siedzibą w Komornikach, ul. Wiśniowa 11. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu świadczenia usługi wysyłki newslettera, oraz w celach analitycznych i statystycznych. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych, w tym o przysługujących Ci prawach, znajduje się w naszej Polityce Prywatności.